Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı
Wiki Article
İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu gestaltnın mideerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır.
Yangın Bapsı, acil durumlarda strüktürdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve beniâdem hayatını omurga vadi, örgüların en önemli unsurlarından biridir.
Bu baplar çizgi olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır sürdürmek üzere iki gruba ayrılır.
3-) Yangın merdivenini sahanlığı ferahlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının genliğinden az olmamalıdır.
Paslanmaz çelik yangın bapları, gayrı yangın kapıları üzere yapı güvenliği düşünceının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, tehlikee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına alınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.
3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Ancak Yangın Çıkış Kapısı genel anlamda kullanılan biçimi aşağı esaslı itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik ekip şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı ciğerin nispeten kârlevsel şekilde görev yapmalıdır.
Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bandajlı olmakla beraberinde oldukça geniş üretilir. İnsanların panik simultane çabucak tahliye olmasını sağlayan bu yer sevimli kaybı olmaması sinein önemlidir.
Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl kapıların yanı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.
Açılıp - kapanma medarımaişetlevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu konum denetleme edilmelidir.
Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve sorunaretler kullanılır.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz kesilme alanı 150 metrekare’den şu denli ve birden okkalı kesilmeı olan umumi binalarda, mevki adeti 4’ten bir tomar olan tüm binalaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması ıztırari kılınmıştır.